Matematik
Sommerland - blækregning
02. oktober 2007 af
Nico-Kokkedal (Slettet)
Hey..... jeg har et problem med en ligning.
Man får at vide at togturen er 335 m. lang, det tager 50 sek, mens det tager 25 sek for påstigningen. her har jeg regnet mig frem til at han køre med 24.12 km/t..... første ligning hedder y = 768*x= hvor y er = antal passagere. og x= antal timer. Plus at der kan være 16 passagere på 1. tog og 2. tog
Men sommerlandet vil nu have 2 tog til at køre på samme tid. Så har de lavet en ligning der hedder y = 2*768*x-16? og jeg aner virkelig ikke hvorfor de - 16 er der.
Det skal lige siges at tog 2. starter 30 sekunder senere end tog nr. 1 Man skal redegøre for at ligningen kan være et matmatisk model for det største antal passagere.
Man får at vide at togturen er 335 m. lang, det tager 50 sek, mens det tager 25 sek for påstigningen. her har jeg regnet mig frem til at han køre med 24.12 km/t..... første ligning hedder y = 768*x= hvor y er = antal passagere. og x= antal timer. Plus at der kan være 16 passagere på 1. tog og 2. tog
Men sommerlandet vil nu have 2 tog til at køre på samme tid. Så har de lavet en ligning der hedder y = 2*768*x-16? og jeg aner virkelig ikke hvorfor de - 16 er der.
Det skal lige siges at tog 2. starter 30 sekunder senere end tog nr. 1 Man skal redegøre for at ligningen kan være et matmatisk model for det største antal passagere.
Svar #1
02. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Det kan jeg godt forstå, der er jo ingen enhed efter tallet!
Skriv et svar til: Sommerland - blækregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
