Matematik

tangent og ligning

02. oktober 2007 af wrisberg88 (Slettet)
linien y = -2x-5 er tangent til parablen y = x^2-6x+p

bestem tallet p

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2007 af Calensuleion (Slettet)

Start med at differentiere parablen og sæt differentialkvotienten til -2 (hældningen på tangenten). Så kan du finde en x-værdi. Så tænk lidt videre selv

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2007 af Calensuleion (Slettet)

* Jeg mener, at du skal sætte den lig med -2, ikke til -2

Svar #3
02. oktober 2007 af wrisberg88 (Slettet)

så den hedder f`(x) = 3x-6+p=-2

og så ind i solve. ken et så passe at p = 4-3*x


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2007 af Calensuleion (Slettet)

Hvis du vil bestemme p i y=x^2-6x+p, så må du både have en x- og y-værdi

f'(x)=2*x-6. P går ud, da det er en konstant.

2*x-6=-2

2*x=4

x=4/2 = x=2

Sæt 2 ind i tangentens ligning, så får du en y-værdi. Nu har du både en x- og y-værdi, og så kan du bestemme p

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

y = x^2-6x+p

y'= 2x-6 <=> 2x-6=a <=> 2x-6=2 <=> 2x=2-6 <=> x=-4/2 =-2

x-værdi=-2
find så y-værdi i samme punkt:
y=-2x-5 <=> y=-2*-2-5 = y = -1
punkt(-2;1)

indsæt nu punktet i parablens foreskrift og isoler p.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

Udeluk #5.
Kan se jeg har lavet en del regnefejl

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

Hvis du vil bestemme p i y=x^2-6x+p, så må du både have en x- og y-værdi

f'(x)=2*x-6. P går ud, da det er en konstant.

2*x-6=-2

2*x=4

x=4/2 = x=2

Indsæt x i tangentens ligning.

y=-2x-5 <=>
y=-2*2-5 = -4-5 = -9

nu har du punktet (2;-9)
indsæt denne i parablens foreskrift og isoler p.

Svar #8
02. oktober 2007 af wrisberg88 (Slettet)

så y -2*2 = -4

-4 -5 = -1

så p er = -1

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. oktober 2007 af Calensuleion (Slettet)

y = x^2-6x+p

-9 = 2^2 - 6*2 + p

p = -9 - 4 + 12 = -1

Det passer ; )

Svar #10
02. oktober 2007 af wrisberg88 (Slettet)

jeg har lige et spørgsmål mere hvar er differentialkvoienten af kvardrod 5-x^2

Svar #11
02. oktober 2007 af wrisberg88 (Slettet)

nice nice

Skriv et svar til: tangent og ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.