Matematik

Trekant ABC???

03. oktober 2007 af Skat1 (Slettet)
i trekantABC er a=5, b=10 og c=7. Tegn en skitse og beregn trekantens vinkler.

har brug for hjælp, for er dårlig til matematik og forstår ikke hvordan jeg beregne opgaven.

skitse= er det bare en trekant?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2007 af kaspx (Slettet)

Ja, skitsen er bare en trekant som er målsat med de sider du nævner.

Du kan finde de to første vinkler med trigonometriske relationer og den sidste vinkel ud fra viden om, at en trekants vinkelsum er 180 grader.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2007 af the gun (Slettet)

Nu hvor du kender siderne, kan du lige så godt tegne den rigtige trekant. Og til at beregne vinklerne skal du bruge cosinusrelationerne:

cos(C)= (a^2+b^2-c^2)/(2*a*b)
cos(B)= (a^2+c^2-b^2)/(2*a*c)
cos(A)= (b^2+c^2-a^2)/(2*b*c)

husk at sige cos^-1 ved alle resultaterne :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2007 af mathon

værktøj:

TI-89
vinkelmålet sættes til degree!!!

Define f(x,y,z) = cos^-1((x^2+y^2-z^2)/(2*x*y))

A beregnes ved f(b,c,a)
B beregnes ved f(a,c,b)
C beregnes ved f(a,b,c)

Svar #4
04. oktober 2007 af Skat1 (Slettet)


skal jeg så bare sætte talene ind : (a=5, b=10 og c=7. )

cos(C)= (a^2+b^2-c^2)/(2*a*b)
cos(B)= (a^2+c^2-b^2)/(2*a*c)
cos(A)= (b^2+c^2-a^2)/(2*b*c)

Skriv et svar til: Trekant ABC???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.