Matematik
Differentialligning
03. oktober 2007 af
kaspx (Slettet)
Jeg skal finde den partikulære løsning der går gennem P(1,0) til følgende differentialligning:
dy/dx = x^3 / e^y
Denne har får jeg til:
f(x) = ln((x^4+3)/4) , Dmf=R
Herefter skal jeg redegøre for, at
g(x) = 4lnx - ln4 , Dmf=]0;uendelig[
også er en løsning. Og her er jeg lidt i vildrede. Nogen der kan hjælpe?
dy/dx = x^3 / e^y
Denne har får jeg til:
f(x) = ln((x^4+3)/4) , Dmf=R
Herefter skal jeg redegøre for, at
g(x) = 4lnx - ln4 , Dmf=]0;uendelig[
også er en løsning. Og her er jeg lidt i vildrede. Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
03. oktober 2007 af kaspx (Slettet)
Mener at have løst den nu. g(x) er en løsning når den arbitrære konstant i den fuldstændige løsning (som ikke er vist ovenfor) er 0.
Hvis nogen lige kan gennemskue om mine definitionsmængder er rigtige vil jeg dog gerne høre mere :) Er klar over der skal stå Dmg ved g(x), men man kan desværre ikke redigere indlæg herinde.
Hvis nogen lige kan gennemskue om mine definitionsmængder er rigtige vil jeg dog gerne høre mere :) Er klar over der skal stå Dmg ved g(x), men man kan desværre ikke redigere indlæg herinde.
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
