Matematik
Lidt hjælp mangler.
03. oktober 2007 af
Zalam (Slettet)
Jeg har nu i snart to timer søgt på google og diverse sider efter et bevis for, at differential kvotienten til en logistisk vækst er y´ = y(b-ay), men har overhovedet ikke kunne finde det.
Jeg skal bruge det i et matematik projekt som skal afleveres i morgen, så hvis nogen enten ligger inde med, det eller kan beskrive det her, eller ved hvor jeg kan finde det ville jeg blive super glad.
Jeg skal bruge det i et matematik projekt som skal afleveres i morgen, så hvis nogen enten ligger inde med, det eller kan beskrive det her, eller ved hvor jeg kan finde det ville jeg blive super glad.
Svar #1
03. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Det er en matematisk model, den udtrykkes sådan her:
dy/dx=k*y*(1-y/L), det er på samme måde som når man eksperimentelt finder, at dN(t)/dt=-k*N(t), det er altså ikke noget du skal bevise, den ahr iøvrigt løsningen
y=(L*y_0)/(y_0+(L-y_0)*e^(-k*T)
Det er som sagt kun een mulig model for logistisk vækst
dy/dx=k*y*(1-y/L), det er på samme måde som når man eksperimentelt finder, at dN(t)/dt=-k*N(t), det er altså ikke noget du skal bevise, den ahr iøvrigt løsningen
y=(L*y_0)/(y_0+(L-y_0)*e^(-k*T)
Det er som sagt kun een mulig model for logistisk vækst
Svar #2
03. oktober 2007 af Zalam (Slettet)
Det vil sige, at der reelt set ikke eksistere et bevis for at differential kvotienten til en logistisk vækst er y(b-ay)?
SÅ det eneste reele bevis jeg kan lave er, det generelle for differential kvotienten altså dy/dx?
Men grunden til at en logistisk vækst ikke har noget bevis er da, at der bruges logiske argumenter til at begrænse den? Så som inavl?
SÅ det eneste reele bevis jeg kan lave er, det generelle for differential kvotienten altså dy/dx?
Men grunden til at en logistisk vækst ikke har noget bevis er da, at der bruges logiske argumenter til at begrænse den? Så som inavl?
Svar #3
03. oktober 2007 af Zalam (Slettet)
Men er der slet ikke et bevis, eller en udledning for at differential kvotienten til
b/a / 1 + K*e^b*x differentieret er y(b-ay), mener ligesom, at der er en udledning af hvorfor e^x = e^x differentiere.
b/a / 1 + K*e^b*x differentieret er y(b-ay), mener ligesom, at der er en udledning af hvorfor e^x = e^x differentiere.
Skriv et svar til: Lidt hjælp mangler.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
