Matematik
Hjæælp
20. maj 2004 af
SONJAN (Slettet)
Jeg skal isolere x, hvordan gør jeg det:
e^2x -2e^x = 0 <=>
e^2x = 2e^x <=>
lne^2x = ln2e^x <=>
2x = ln2e^x men hvad gør jeg så???
På forhånd tak!
e^2x -2e^x = 0 <=>
e^2x = 2e^x <=>
lne^2x = ln2e^x <=>
2x = ln2e^x men hvad gør jeg så???
På forhånd tak!
Svar #1
20. maj 2004 af riquelme (Slettet)
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=40427
Svar #3
20. maj 2004 af SONJAN (Slettet)
Tak for linket. Men jeg kan ikke få det til at passe helt:
2^2x -2e^x = 0 <=>
(e^x)^2 -2(e^x) = 0, t = e^x
t^2-2t = 0, d = 4
t = 0 og t = 2 så:
e^x = 0 og e^x = 2
lne^x = 0 og lne^x = ln2
x = 0 og x = ln2
Men x= 0 er da forkert....??
2^2x -2e^x = 0 <=>
(e^x)^2 -2(e^x) = 0, t = e^x
t^2-2t = 0, d = 4
t = 0 og t = 2 så:
e^x = 0 og e^x = 2
lne^x = 0 og lne^x = ln2
x = 0 og x = ln2
Men x= 0 er da forkert....??
Svar #4
20. maj 2004 af sigmund (Slettet)
Du kan også løse ligningen på en anden måde:
exp(2*x)-2*exp(x)=0 <=>
exp(2*x)=2*exp(x) <=>
ln(exp(2*x))=(2*exp(x)) <=>
2*x*ln(exp(1))=ln(2)+ln(exp(x)) <=>
2*x=ln(2)+x <=>
2*x-x=ln(2) <=>
x=ln(2).
exp(2*x)-2*exp(x)=0 <=>
exp(2*x)=2*exp(x) <=>
ln(exp(2*x))=(2*exp(x)) <=>
2*x*ln(exp(1))=ln(2)+ln(exp(x)) <=>
2*x=ln(2)+x <=>
2*x-x=ln(2) <=>
x=ln(2).
Skriv et svar til: Hjæælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
