Matematik
hjælp til ligning
04. oktober 2007 af
Lisa02 (Slettet)
(x-3)^2+4(x+1) = (x-1)(x+4)+2
Kan I hjælpe mig med, at regne denne ligning ud?
Kan I hjælpe mig med, at regne denne ligning ud?
Svar #1
04. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)
Gang brøkerne sammen, og kom bare igang med at trække fra og sådan på begge sider..
(x-3)(x-3)+4x+4=x^2+3x-2
x^2-2x+13=x^2+3x-2
-2x+13=3x-2
-2x=3x-15
-5x=-15
x=3
(x-3)(x-3)+4x+4=x^2+3x-2
x^2-2x+13=x^2+3x-2
-2x+13=3x-2
-2x=3x-15
-5x=-15
x=3
Svar #2
04. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)
det kan ikke passe, når man sætter 3 ind i stedet for x
Skriv et svar til: hjælp til ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
