Matematik
Hjælp
04. oktober 2007 af
Matersvært (Slettet)
Hej Alle
Jeg går i 1.g og kan ikke rigtig finde ud af det her?
Nogle der er eksperter?
Opgaverne hænger sammen:
{3x+5y=40
{4x+7y=69
,
4x+5y=109
5x-8y=-49
,
og den svære:
7x+8y=62
3x-11y= - 19 over 2.
Mvh¨
Mat er svært
Jeg går i 1.g og kan ikke rigtig finde ud af det her?
Nogle der er eksperter?
Opgaverne hænger sammen:
{3x+5y=40
{4x+7y=69
,
4x+5y=109
5x-8y=-49
,
og den svære:
7x+8y=62
3x-11y= - 19 over 2.
Mvh¨
Mat er svært
Svar #1
04. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Det første sæt ligninger: Gang den første ligning igennem med 4 og den anden ligning med 3, og træk så den ene fra den anden. Derefter finder du, hvad y er og sætter det ind i en af ligningerne. Altså:
3x+5y=40<=>12x+20y=160, ligning I
4x+7y=69<=>12x+21y=207, ligning II
Ligning II - ligning I:
y=47
3x+5y=40<=>12x+20y=160, ligning I
4x+7y=69<=>12x+21y=207, ligning II
Ligning II - ligning I:
y=47
Svar #4
04. oktober 2007 af Matersvært (Slettet)
Y bliver da 42? hvordan får du det til 47? Skær det ud i Pap.
Venligst.
Venligst.
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
