Matematik
ligning
04. oktober 2007 af
Lisa02 (Slettet)
Hej, nogen der vil hjælpe mig med følgende ligning:
2(x-1)^2-3(x-2)(x+2) = 3(x+3)-(x-2)^2
2(x-1)^2-3(x-2)(x+2) = 3(x+3)-(x-2)^2
Svar #1
04. oktober 2007 af peter lind
I det første led på venstre side brug (a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab og gang derefter med 2.
I de andet led på venstre side brug (a+b)(a-b) = a^2 - b^2 og gang derefter med 3.
I det første led på højre side gang 3 ind i parantesen.
I det sidste led på højre side brug (a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab igen.
Saml derefter alle led på den ene side af lighedstegnet.
I de andet led på venstre side brug (a+b)(a-b) = a^2 - b^2 og gang derefter med 3.
I det første led på højre side gang 3 ind i parantesen.
I det sidste led på højre side brug (a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab igen.
Saml derefter alle led på den ene side af lighedstegnet.
Svar #2
04. oktober 2007 af Lisa02 (Slettet)
jamen, jeg ender sådan set med at få:
3x^2-14x = -3
og det giver ingen mening!
3x^2-14x = -3
og det giver ingen mening!
Svar #3
04. oktober 2007 af peter lind
Det giver skam god mening. Træk de -3 over på venstre side af lighedstegnet så du får 3x^2 -14x +3 = 0. Dette er en almindelig andengradsligning.
En andengradsligning løses ved først at finde diskriminanten D = B^2 - 4AC. Løsningerne er så (-B +-kvrod(D)/(2A)
En andengradsligning løses ved først at finde diskriminanten D = B^2 - 4AC. Løsningerne er så (-B +-kvrod(D)/(2A)
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
