Matematik
Mat.(plan)
20. maj 2004 af
Tanja V (Slettet)
Hej
Jeg kan ikke lige huske hvordan man regner sådan et nem opgave:
I et koordinatsystem har en plan alfa ligningen
alfa: 2x+y-3z-3=0, og en linje l har parameterfremstillingen
l:(x,y,z)=(-1,1,2)+t(3,1,-1).
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjen l og planen alfa.
TAK
Jeg kan ikke lige huske hvordan man regner sådan et nem opgave:
I et koordinatsystem har en plan alfa ligningen
alfa: 2x+y-3z-3=0, og en linje l har parameterfremstillingen
l:(x,y,z)=(-1,1,2)+t(3,1,-1).
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjen l og planen alfa.
TAK
Svar #1
20. maj 2004 af kai (Slettet)
Hej Tanja V.
Først indsætter du liniens parameterfremstilling i planens ligning, og finder t. Denne skulle efter mine beregninger give 7/10, men prøv hellere lige selv at regne efter.
Denne værdi for t indsætter du dernæst i linjens parameterfremstilling og får derved koordinatsættet til skæringspkt'et mellem alfa og l.
Først indsætter du liniens parameterfremstilling i planens ligning, og finder t. Denne skulle efter mine beregninger give 7/10, men prøv hellere lige selv at regne efter.
Denne værdi for t indsætter du dernæst i linjens parameterfremstilling og får derved koordinatsættet til skæringspkt'et mellem alfa og l.
Svar #2
20. maj 2004 af Tanja V (Slettet)
Jeg har fået t=1
og koordinatsættet til (2,2,1) er det nu rigtigt?
Ellers TAK for hjælpen:-)
og koordinatsættet til (2,2,1) er det nu rigtigt?
Ellers TAK for hjælpen:-)
Skriv et svar til: Mat.(plan)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
