Kemi
Mængdeberegninger
06. oktober 2007 af
LOLLA123456 (Slettet)
Kan ikke finde ud af en opg. I får lige alt der står i opgaveformuleringen og mine beregninger til de forrige opg..
Opgave 1.14:
0,236g jern(II)sulfat – vand (1/7) opløses i demineraliseret vand. Opløsningen gøres sur, hvorefter den fortyndes til 100mL.
a)Beregning af den aktuelle koncentration af Fe2+ i den fortyndede opløsning:
FeSO4 · 7H2O
c(FESO4H2O)=n/V=(m/M)/V = 0,00849M
[Fe2+]=0,00849M
b)Fe2+ i sur opløsning reagerer med Cr2O72- efter reaktionsskemaet:
14H+ + 6Fe2+ + [Cr2O7]2- --> 6Fe3+ + 2Cr3+ + 7H2O
Og så den opg., jeg ikke kan finde ud af...:
c) Beregn volumenet af 0,0150M K2Cr2O7, der skal anvendes for at oxidere alle Fe2+ i opløsningen til Fe3+
På forhånd tak for hjælpen
Opgave 1.14:
0,236g jern(II)sulfat – vand (1/7) opløses i demineraliseret vand. Opløsningen gøres sur, hvorefter den fortyndes til 100mL.
a)Beregning af den aktuelle koncentration af Fe2+ i den fortyndede opløsning:
FeSO4 · 7H2O
c(FESO4H2O)=n/V=(m/M)/V = 0,00849M
[Fe2+]=0,00849M
b)Fe2+ i sur opløsning reagerer med Cr2O72- efter reaktionsskemaet:
14H+ + 6Fe2+ + [Cr2O7]2- --> 6Fe3+ + 2Cr3+ + 7H2O
Og så den opg., jeg ikke kan finde ud af...:
c) Beregn volumenet af 0,0150M K2Cr2O7, der skal anvendes for at oxidere alle Fe2+ i opløsningen til Fe3+
På forhånd tak for hjælpen
Svar #1
06. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Af reaktionsligningen ses, at der skal bruges 2 Cr2O7 for hver 6 Fe. Hvis du har 100 ml opløsning af 0,008 M har du i alt 0,0008 mol Fe. Forbruget af Cr bliver da 0,0008/6*2 = a mol Cr2O7
Find antal ml Cr-opløsning, når koncentrationen er 0,015 M
Find antal ml Cr-opløsning, når koncentrationen er 0,015 M
Skriv et svar til: Mængdeberegninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
