Matematik
Liginger.
07. oktober 2007 af
ggf (Slettet)
Hej sidder og leger lidt med ligninger, men de brøkstreger og parenteser forvirre mig!
Jeg har taget to eksempler fra mit ark, som jeg håber i vil hjælpe mig med.
Jeg vil gerne have forklaring på hvordan man udregner dem.
1. 14x-65/3-5=3x-9
2. 7x+15=3*(3x-5)
Bemærk venligst at / representer brøkstreg!
Jeg har taget to eksempler fra mit ark, som jeg håber i vil hjælpe mig med.
Jeg vil gerne have forklaring på hvordan man udregner dem.
1. 14x-65/3-5=3x-9
2. 7x+15=3*(3x-5)
Bemærk venligst at / representer brøkstreg!
Svar #1
07. oktober 2007 af volcom1
den første tager du bare og samler de led du har, dem med og dem uden x, altså
14x-65/3-5=3x-9
11x+77/3=0
x=7/3
den anden:
7x+15=3*(3x-5)
7x+15=9x-15
-2x=0
x=0
14x-65/3-5=3x-9
11x+77/3=0
x=7/3
den anden:
7x+15=3*(3x-5)
7x+15=9x-15
-2x=0
x=0
Svar #3
07. oktober 2007 af Mandelbrot (Slettet)
#1 er forkert
den anden:
7x+15=3*(3x-5)
7x+15=9x-15
30=2x
x=15
Men hensyn til den første opgave er jeg i tvivl om din notation. Mener du
(14x-65)/(3-5) = 3x-9 ?
den anden:
7x+15=3*(3x-5)
7x+15=9x-15
30=2x
x=15
Men hensyn til den første opgave er jeg i tvivl om din notation. Mener du
(14x-65)/(3-5) = 3x-9 ?
Skriv et svar til: Liginger.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
