Kemi
Reaktionsskema.
07. oktober 2007 af
Anne-123456 (Slettet)
Jeg har dette eks. på et reaktionsskema.
Men forstår ikke hvordan de er nået frem til de forskellige ting. Så håbede nogen ville forklare det for mig.
MnO4^- + Cl^- -> Mn^2+ + Cl2
De siger så at:
MnO4^- til Mn^2+ går fra +7 til +2 ned.
Og:
Cl^- til Cl2 går fra -1 til 0 op.
Men hvordan får de +7 i MnO4^-, og hvordan får de Cl2 til at give 0?
Jeg kan ikke forstå det, så en forklaring ville være go.
Tak på forhånd x)
Men forstår ikke hvordan de er nået frem til de forskellige ting. Så håbede nogen ville forklare det for mig.
MnO4^- + Cl^- -> Mn^2+ + Cl2
De siger så at:
MnO4^- til Mn^2+ går fra +7 til +2 ned.
Og:
Cl^- til Cl2 går fra -1 til 0 op.
Men hvordan får de +7 i MnO4^-, og hvordan får de Cl2 til at give 0?
Jeg kan ikke forstå det, så en forklaring ville være go.
Tak på forhånd x)
Svar #1
07. oktober 2007 af mathjælp (Slettet)
Du har nogle bestemt regler, når du skal bestemme oxidationstal for et atom. Fx at alle grundstoffer i deres naturlige frie form har OT = 0, det gælder fx for H2, Cl2, O2, He osv.
Derudover er der også nogle bestemt regler for, hvad O og H altid har. H har altid OT=+I og O har OT=-2.
Når der er 4 O i et stof som MnO4¯, er ladningen -8. Dvs. Mn har OT=+7, for det giver 7-8 = -1, og det passer med ionens overoednede ladning...
Kig i din bog, der står alle reglerne sikkert forklaret bedre end jeg kan :)
Derudover er der også nogle bestemt regler for, hvad O og H altid har. H har altid OT=+I og O har OT=-2.
Når der er 4 O i et stof som MnO4¯, er ladningen -8. Dvs. Mn har OT=+7, for det giver 7-8 = -1, og det passer med ionens overoednede ladning...
Kig i din bog, der står alle reglerne sikkert forklaret bedre end jeg kan :)
Skriv et svar til: Reaktionsskema.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
