Matematik
Differentialligning
07. oktober 2007 af
GymEleven (Slettet)
Hej, håber der er én eller flere, der kan hjælpe lidt!
En mølkugle fordamper med en hastighed, der er proportional med kuglens overfladeareal. Under fordampningen kan mølkuglens masse beskrives ved diff.lign.:
dM/dt = -kM^(2/3) ,
hvor M er mølkuglens masse til tiden t, og k er en positiv konstant. M måles i gram, og t måles i døgn.
Til tidspunktet t = 0 vejer mølkuglen 1 gram, og 75 døgn senere vejer den 0,5 gram.
B
ESTEM M SOM FUNKTION AF t.
???????
En mølkugle fordamper med en hastighed, der er proportional med kuglens overfladeareal. Under fordampningen kan mølkuglens masse beskrives ved diff.lign.:
dM/dt = -kM^(2/3) ,
hvor M er mølkuglens masse til tiden t, og k er en positiv konstant. M måles i gram, og t måles i døgn.
Til tidspunktet t = 0 vejer mølkuglen 1 gram, og 75 døgn senere vejer den 0,5 gram.
B
ESTEM M SOM FUNKTION AF t.
???????
Svar #1
07. oktober 2007 af peter lind
Brug M^(-2/3)dM = -dt tilat finde en løsning til differentialligningen.
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
