Fysik
Luften på skrivebordet. HASTER
08. oktober 2007 af
tamrotte (Slettet)
*hjæælp*. Jeg har fået stillet et "svært" spørgsmål i fysik.
* Hvor stor en masse har den luft som hviler oven på en kvadrat meter af dit skrive bord.
:(
* Hvor stor en masse har den luft som hviler oven på en kvadrat meter af dit skrive bord.
:(
Svar #1
08. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Tænk på, at den luft-masse der hviler på dit skrivebord, der den masse, der også udøver et tryk på bordpladen.
Svar #2
08. oktober 2007 af tamrotte (Slettet)
hmm, ok prøver lige selv. dadada .. Tak' tror jeg har den :P
Svar #4
09. oktober 2007 af mathon
dvs.
det samlede tryk er: 10,1325*N/cm^2*10^4*cm^2 = 101325 N
svarende til massen 101325*N/(10*N/kg) = 10132,5 kg = 10,1325 ton
Hvorfor braser bordet så ikke sammen?
Fordi luftens tryk er ens i ALLE retninger - og dermed også opad. Det nedadgående og det opadgående, samlede tryk på den ene kvadratmeter udligner således hinanden.
det samlede tryk er: 10,1325*N/cm^2*10^4*cm^2 = 101325 N
svarende til massen 101325*N/(10*N/kg) = 10132,5 kg = 10,1325 ton
Hvorfor braser bordet så ikke sammen?
Fordi luftens tryk er ens i ALLE retninger - og dermed også opad. Det nedadgående og det opadgående, samlede tryk på den ene kvadratmeter udligner således hinanden.
Skriv et svar til: Luften på skrivebordet. HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
