Kemi

Sølvbromids Opløslighed..

08. oktober 2007 af Nevio (Slettet)
Hej..

Er der nogen der kan hjælpe med følgende opgave:

"Beregn sølv(I)bromids opløslighed i en 0,084 M natriumbromidopløsning ved 25 grader.
Angiv resultatet i g/100 mL"

Håber nogen kan hjælpe..

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Start med at slå AgBr's opløselighedsprodukt op i en bog. Hermed kender du:

[Ag]*[Br]=Ks

I opløsningen er [Br] konstant 0,084M, da du har opløse NaBr i vandet og evt. opløsning af AgBr er så lav, at det ikke påvirker [Br].

Nu skal du blot beregne [Ag] i ligningen og udtrykke det som g AgBr pr 100 ml.

Start med det første og lad os se, hvor du går i stå!

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2007 af mathon

AgBr(s) <--> AgBr(aq) <--> Ag^(+)(aq) + Br^(-)(aq)
koncentrationer i mol/L:
..........................s......................s...................s

1.1 k_op = [Ag^(+)(aq)]*[Br^(-)(aq)] s^2 = 8*10^(-3) M^2

[Br^(-)(aq)] = 0,084 M, der indsat i 1.1
giver

[Ag^(+)(aq)]*0,084 M = 8*10^(-3) M^2, hvoraf

[Ag^(+)(aq)] = 8*10^(-3)*M^2/(0,084 M) = 0,095238 M

(her er der set bort fra den i sammenligning med den 0,084 M Br^(-)(aq) helt ubetydelige ekstra - men uhyre lille - mængde Br^(-)(aq)-mængde, som
tilføres ved tilsætning af den lille mængde AgBr.)

0,095238 M [Ag^(+)(aq)] ækvivalerer 0,095238 M AgBr

M(AgBr) = 187,78 g/mol = 187,78 mg/mmol

n(AgBr) i 100 mL 0,095238 M AgBr: 100*mL*0,095238* mmol/mL = 9,52381 mmol

m(AgBr) i 100 mL 0,095238 M AgBr: 9,52381 mmol*187,78 mg/mmol = 1788,38 mg

= 1,78838g

konklusion:
i
100 mL 0,084 M natriumbromidopløsning kan opløses 1,78838 g AgBr

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

#2

Jeg har ikke regnet efter, men AgBr er MEGET tungt opløseligt, så der må være en fejl i beregningerne.

Check lige Ks igen - den ser lav ud!

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

#3 Ks ser ikke lav ud! - den ser ikke lav nok ud (beklager)

Skriv et svar til: Sølvbromids Opløslighed..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.