Matematik
hjælp
08. oktober 2007 af
lassa (Slettet)
y=1+2*ytan(x) for 0<x<P/2
bestem dy/dx
bestem hældning forx=p/4
hvordan udregner opgave
bestem dy/dx
bestem hældning forx=p/4
hvordan udregner opgave
Svar #1
08. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Først omskriver du, så du får y=1(1-2*tan(x)). Så sætter du tan(x)= sin(x)/cos(x), så sætter du på een brøkstreg i tælleren og får til sidst:
y=cos(x)/(cos(x)-2sin(x). Herefter substituerer du u=sin(x), du=cosdx, nemlig den, der står i tælleren.
Nu gik det lidt stærkt, så jeg kan have lavet en regnefejl, men det er i hvert fald fremgangsmåden.
y=cos(x)/(cos(x)-2sin(x). Herefter substituerer du u=sin(x), du=cosdx, nemlig den, der står i tælleren.
Nu gik det lidt stærkt, så jeg kan have lavet en regnefejl, men det er i hvert fald fremgangsmåden.
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
