Matematik
Monotoniforholdene
09. oktober 2007 af
Malika (Slettet)
Om en funktion f(x) oplyses det, at f´(x)= 3x^2-12x
Bestem monotoniforholdene for f(x)...
Jeg kan ikke forstå den her opgave.. plzz hjælp...
Om en funktion f(x) oplyses det, at f´(x)= 3x^2-12x
Bestem monotoniforholdene for f(x)...
Jeg kan ikke forstå den her opgave.. plzz hjælp...
Svar #1
09. oktober 2007 af mathon
f'(x) = 3x^2-12x = 3x(x-4)
f'(x)=0 for x = 0 v x = 4
for x0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for 0<x<4 er f'(x)=3x^2-12x<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>4 er f'(x)=3x^2-12x>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
f'(x)=0 for x = 0 v x = 4
for x0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for 0<x<4 er f'(x)=3x^2-12x<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>4 er f'(x)=3x^2-12x>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
Svar #2
09. oktober 2007 af MiaMette (Slettet)
Find toppunkt, i hvilke intervaller den er stigende og faldende, evt. også definitionsmængde og værdimængde.
Der burde være et gennemregnet eksempel i din bog, det er egentlig lettest at følge det.
Der burde være et gennemregnet eksempel i din bog, det er egentlig lettest at følge det.
Skriv et svar til: Monotoniforholdene
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
