Kemi

elektrokemi

09. oktober 2007 af Guldfisken89 (Slettet)
Hej

Håber meget der er nogen som kan hjælpe mig med denne opgave, elektrokemi er ikke lige det jeg er bedst til..

Elementet har følgende cellediagram:

Grafit ?V2+(aq),V3+(aq) ?? VO2+(aq),. VO2+(aq), H+(aq) ? Grafit

Koncentrationerne af stofferne i venstre halvcelle er:

[V2+] = 0,77 M [V3+] = 0,0800 M

Temp. 25 grader

a.Beregn elektrodepotentialet for venstre halvcelle..

Koncentrationerne af stofferne i højre halvcelle er:

[VO2+] = 0,75 M
[VO2+] = 0,25 M 2 tallet er 2O, kun et +
[H+] = 1,00 M

b: vis, at elementets hvilespændinger 1,34 V

c:Opskriv reaktionsskemaet for den strømgivende reaktion. Forklar, hvad der sker med pH for elektrolytopløsningen i den højre halvcelle, når elementet leverer strøm.

Når elementet har leveret strøm et stykke tid, er den aktuelle koncentration af VO2 + i den højre halvcelle faldet til 0,50 M. Begge lektrolysopløsninger har volumenet 10 L.

d: Beregn elementets hvilespænding, når [VO2 +] er faldet til 0,50 M.

elementet oplades, indtil hvilespændingen igen er 1,34 V. Opladningen sker ved en elektrolyse, som drives af en solcelle ced en spædingsforskel på 2,00 v. nyttevirkningen ved elektrolysen er 90 %.

e: Beregn den energi, som solcellen leverer under opladningen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Kan ikke hjælpe dig (sorry), men hvorfor har I om elektrokemi? Min kemilærer siger, at det er blevet afskaffet med reformen?

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Det var en ordentlig omgang Vanadiumkemi!

a)
Brug Nernst. E = E0 - RT/nF*ln([red]/[ox])

b)
Beregn E for højre celle. EMK er da E,h-E,v

c)
Se på de enkelte halvcellers reaktioner. Indgår der H+ i reaktionerne. Hvis der gør ændres pH. Forbruges H+ stiger pH og visa versa

d)
Genta bereging i b) men med ny koncentration

e)
Beregn først, hvor mange mol e- der skal flyttes for opladningen. (husk, at en elektron bruges i både venstre side og højre side, så du kan IKKE adere elektronforbruet i enstre og højre side)
Omregn til C med Faradas konstant.
Effekt beregnes som P=U*I for energiforbrug er da E=P*t=U*I*t, da strømmen I=C/t bliver energiforbruget E=U*C
HUSK: den påtrykte spænding er 2 V

Svar #3
09. oktober 2007 af Guldfisken89 (Slettet)

Det ved jeg egentlig ikke, det har vi ikke fået af vide...

Svar #4
09. oktober 2007 af Guldfisken89 (Slettet)

Det er det ja ;)
Og mange mange tak for hjælpen! :)

Svar #5
10. oktober 2007 af Guldfisken89 (Slettet)

i opgave d, ædres koncentrationen for VO2 + vel også? så denne bliver 0,50 M ?

Hvordan beregner man mol elektroner?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis du har reaktionen ox + n e- -> red

så har du brugt n mol elektroner for hver mol ox

Skriv et svar til: elektrokemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.