Matematik
Differentialkvotient
10. oktober 2007 af
dibah (Slettet)
Hejsa:)
Jeg skal til matematikprøve i morgen i skolen og læser derfor selvfølgelig op.
Men jeg faldt over den her opgave som jeg ikke kan forstå håber der er nogen der vil hjælpe:D
For f(x)= x^2-4x+5 udregner vi hældningen for sekanten gennem punkterne P(2,1) og Q(x,f(x)):
Jeg ved at man bruger 2 punktsformlen
apq = y1 - y2 / x1 - x2
Men:
I bogen står der følgende:
apq = f(x) - f(2) / x-2
Hvor kommer de forskellige værdier fra, kan ikke se at der er noget y2 som er = f(2) `?
Jeg skal til matematikprøve i morgen i skolen og læser derfor selvfølgelig op.
Men jeg faldt over den her opgave som jeg ikke kan forstå håber der er nogen der vil hjælpe:D
For f(x)= x^2-4x+5 udregner vi hældningen for sekanten gennem punkterne P(2,1) og Q(x,f(x)):
Jeg ved at man bruger 2 punktsformlen
apq = y1 - y2 / x1 - x2
Men:
I bogen står der følgende:
apq = f(x) - f(2) / x-2
Hvor kommer de forskellige værdier fra, kan ikke se at der er noget y2 som er = f(2) `?
Svar #1
10. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)
De forskellige værdier kommer fra dine oplysninger om punkterne p og q
P(2,1) kan skrives som P(2,f(2))
y er det samme some f(x)
P(2,1) kan skrives som P(2,f(2))
y er det samme some f(x)
Skriv et svar til: Differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
