Matematik

Bestemme y i tangent (VOYAGE 200)

10. oktober 2007 af LsS^ (Slettet)
Hej :)

Er det muligt at, når man laver en tangent, få den til at skrive y-værdien istedet for x-værdien?

regards,
embøl

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

nej.. men du kan jo udregne x-værdien, hvis du har y-værdien vha. solve():

solve(y=f(x),x)

Den fundne x-værdi kan du så bruge, for at tegne din tangent

Svar #2
10. oktober 2007 af LsS^ (Slettet)

Simpelt og genialt.
Havde man dog tænkt på den før..

Mange tak, bean :)

Svar #3
10. oktober 2007 af LsS^ (Slettet)

Okay, jeg kan ikke rigtig få denne opgave til at lyde rigtigt.
Jeg skal finde koordinatsættet til alle de punkter på grafen for en funktion givet ( f(x) = x^3 - x + 1 ) - hvor tangentet er parallel med linien y=2x+5 .

Der er vel ikke nogle garvede hints i kan give en ikke-så-garvet student xD?
regards,
embøl

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

Hvis tangenten er parallel med linjen y=2x+5, må det jo betyde, at hældningskoefficienten for tangenten også skal være 2
Derfor skal du løse ligningen f'(x)=2

Svar #5
10. oktober 2007 af LsS^ (Slettet)

Hmm , hvis jeg nu prøver:

f ( x ) = x^3 - x + 1

F ' ( x ) = 2x^2 - x + 1
F ' ( x ) = 5x

F ' ( 5 ) = 2*5^2 - 5
F ' ( 5 ) = 45
F ' ( 1 ) = 9

Jeg forstår bare ikke hvor jeg skal udarbejde et koordinatsæt fra det der :/.

Desuden kan jeg ikke rigtig komme frem til f'(x)=2.

Skriv et svar til: Bestemme y i tangent (VOYAGE 200)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.