Matematik

Primtalsgenerator?

10. oktober 2007 af sluise (Slettet)
Hvordan kan jeg vise at denne formel ikke er en primtalsgenerator?

f(n)= n^2-n+41

Svar #1
10. oktober 2007 af sluise (Slettet)

I den her opgave har jeg også fået at vide at jeg skal udregne f(n) = 1,2,3,4 og 5 også undersøge om det frembragte tal er et primtal. Det er vel bare at sætte 1 ind istedet for n osv. ikk? Også får man jo nogle tal... Men hvordan viser jeg at formlen ikke er en primtalsfenerator?

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2007 af math-freak++ (Slettet)

n = 1+-(1-4*41)^0,5 /2 => modstrid.

Svar #3
10. oktober 2007 af sluise (Slettet)

Kan du ikke lige forklare mig det der.. Det forstår jeg nemlig ikke noget af?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2007 af sheaf (Slettet)

Oplagt er at indsætte værdien n=41. Så bliver værdien nemlig

(41)²-41+41 = (41)²

som tydeligvis ikke er et primtal.

Svar #5
10. oktober 2007 af sluise (Slettet)

Kan jeg godt se, men hvorfor er det oplagt at indsætte værdien n=41?

Kan godt se den står i formlen, men hvorfor er det oplagt man gør det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2007 af sheaf (Slettet)

Fordi den påståede primtalsfrembringer indeholder leddet -n samt et konstantled. Summen af disse er nul såfremt man som n netop vælger konstantleddet. Tilbage står da blot leddet n² som er et kvadrattal og derfor ikke et primtal.

Svar #7
10. oktober 2007 af sluise (Slettet)

Mange tak.. Så forstod jeg det:)

Skriv et svar til: Primtalsgenerator?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.