Matematik
Ligninger! Hjælp!
11. oktober 2007 af
123ask (Slettet)
Har fået stillet en række opgaver, som i morgen skal afleveres.
1) En linie, m, går gennem punkterne A (2,10) og B (5,4). beregn koordinatsættene til m's skæringspunkter med koordinatakserne og med linien med ligningen: x = -1.
Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe det an? :)
Skriv endelig til mig, med svar og/forklaringer.
1) En linie, m, går gennem punkterne A (2,10) og B (5,4). beregn koordinatsættene til m's skæringspunkter med koordinatakserne og med linien med ligningen: x = -1.
Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe det an? :)
Skriv endelig til mig, med svar og/forklaringer.
Svar #1
11. oktober 2007 af peter lind
Find hældningen af linjen og brug denne til at finde en ligning for linjen. Skæringen med x-aksen og y-aksen findes derefter ved at sætte henholdcvis y = 0 og x = 0 i ligningen. Skæringen med linjen x=-1 findes ved at sætte x=-1.
Svar #2
11. oktober 2007 af Isomorphician
Du skal først finde ligningen af formen y = ax + b.
Hældningskoefficienten a findes ved at finde forholdet mellem ændring i x i forhold til ændring i y.
Når a er fundet, bruger du værdierne i et af punkterne til at finde resten af værdierne i y = ax + b.
Når m's skæringspunkter med koordinatakserne skal findes løses ligningen y = ax + b, hvor y sættes til 0 ved skæring med x-aksen, og x sættes til 0 ved skæring med y-aksen.
Skæring med linjen x = -1 løses ved at indsætte værdien i y = ax + b.
Hældningskoefficienten a findes ved at finde forholdet mellem ændring i x i forhold til ændring i y.
Når a er fundet, bruger du værdierne i et af punkterne til at finde resten af værdierne i y = ax + b.
Når m's skæringspunkter med koordinatakserne skal findes løses ligningen y = ax + b, hvor y sættes til 0 ved skæring med x-aksen, og x sættes til 0 ved skæring med y-aksen.
Skæring med linjen x = -1 løses ved at indsætte værdien i y = ax + b.
Skriv et svar til: Ligninger! Hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
