Matematik

Hvordan isoleres x i følgende ligning?

11. oktober 2007 af Julie.K (Slettet)
Hej Alle.

Hvordan isoleres x i følgende ligning:

0=(-0,015*kvadratrod(x))*x+0,06

Håber nogen kan hjælpe.

Hilsen Julie K.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

tja, hvad er x*sqrt(x)? tænk over dette, og det vil bringe dig videre:)

Svar #2
11. oktober 2007 af Julie.K (Slettet)

Det x^(3/2)
Forstår det stadig ikke?

0= -0,015x*x^(3/2)+0,06 og hvad så.. Eller ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2007 af Amarona (Slettet)

Ikke helt, (n*kvadratrod(x))*x = n*(x^½)*x = n*x^(3/2).
Her har du brugt en potensregneregel: x^a*x^b = x^(a+b).

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2007 af mathon

...eller skrevet
x*sqrt(x) = sqr(x^3), hvis det er nemmere at overskue

og dermed

0 = -0,015*sqr(x^3) + 0,06, hvoraf

-0,06 = -0,015*sqr(x^3)

0,015*sqr(x^3) = 0,06

sqr(x^3) = 0,06/0,015.......


Svar #5
11. oktober 2007 af Julie.K (Slettet)

Argh.. Okay.

Men så får jeg jo

0= -0,015*x^(3/2)+0,06
Hvad gør jeg så for at isolere x??
Hmm.. hehe

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2007 af mathon

sqr(x^3) = 0,06/0,015 = 4

x^3 = 4^2 = 16

x = 16^(1/3) = 2,51984

Skriv et svar til: Hvordan isoleres x i følgende ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.