Matematik

En flange

12. oktober 2007 af martin232 (Slettet)
Opstil regneforskrifterne for de matematiske funktionsudtryk, som konturlinjen kan indelses i.

http://www.peecee.dk/index.php?id=72640


Flangens tykkelse = 15mm , radius R = 70mm, Radiud r = 25mm

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Ja de 4 sider er typiske rette linier, læg midtpunktet i centrum af skiven og vælg en passende enhed - det vil soge en, der passer til skivens størrelse.
Hjørnerne er cirkeludsnit - eller på det nærmeste. Du kender radius og et punkt på "cirklen", så kan du skrive standardligningen:
(x-h)^2+(y-k)^2=r^2

Svar #2
12. oktober 2007 af martin232 (Slettet)

Nu skriver du standart ligningen, hvor kommer den fra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

man kalder den standardligningen, den kommer fra min lærebog, dengang jeg havde en.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2007 af DanniBred (Slettet)

kan man ikke også bare bruge ligningen for en cirkelbue?

Hvor:
b = buelængde
r = radius
v = udsnitsvinklen

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Jo altså cirkelbuen i radianer er v*r, hvor v er vinklen og r er radius i cirklen, nu er det jo konturlinien, du søger, så vi får 2*2 udtryk for de rette linier (ax+b plus dennes parallelforskydning og cx+d og dennes parallelforskydning). Du starter med at finde dem. Så ville jeg lave en parameterfremstilling på cirkelbuerne (rcos(v),rsin(v)) på buelinierne, find intervallene for v.

Svar #6
14. oktober 2007 af martin232 (Slettet)

jeg har lige fået en anden oplysning... "I skal ikke lave en regneforskrift, men derimod opdele de enkelte regneforskrifter i intervaller. Eks.: [x1 ? x2]: y = a1x + b1."

[x2 ? x3]: (x ? a2)^2 + (y ? b2)^2 = r^2. Osv.

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#6
"I skal ikke lave en regneforskrift, men derimod opdele de enkelte regneforskrifter i intervaller."

Det er det samme, som der står i #0. Der står ikke noget om, at man skal finde værdierne af de enkelte udtryk, blot f1,f2...f8, så de rette linier antager udtrykkene ax+b,cx+d, o.s.v. Så skal man lægge mærke til, at linierne to og to er parallelforskudte.

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2007 af overgaard728 (Slettet)

Altså for satan.
Kan man ikke lige få en ordenlig forklaring på det her?

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2009 af CESR (Slettet)

er der nogen der forstår nogetsom helst for jeg gør ik :P

 forstår ikke hvordan man bruger formlen forklaret i #1


Skriv et svar til: En flange

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.