Kemi

Hjælp til koncentration

13. oktober 2007 af ullabulla8 (Slettet)
Hej:)
jeg har brug for hjælp til at isolere [H3O+] i ligningen nedenfor:

-2041737945M-(([H3O+]^2)/(0,15M-[H3O+]))=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2007 af mathon

-2041737945M - dette er da vist et ullabulla-tal!!!:)

Svar #2
13. oktober 2007 af ullabulla8 (Slettet)

det er en konstant hehe. men nu når du selv nævner det, kan du så fortælle mig hvordan man laver sit navn om?:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2007 af mathon

vi kalder det z

-z-([H3O+]^2)/(0,15-[H3O+]))=0

[H3O+]^2/(0,15-[H3O+]) = -z

[H3O+]^2 = -z(0,15-[H3O+]) = -0,15z + z[H3O+]

[H3O+]^2 - z[H3O+] + 0,15*z = 0 - altså en 2.gradsligning i [H3O+]



Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2007 af mathon

...har du i dit tidligere liv hørt om et stof med koncentrationen 2 milliard M?
...mon ikke der er gået "kuk" i en 10'er-potens?:)

Svar #5
13. oktober 2007 af ullabulla8 (Slettet)

nej det har jeg enlig ikke:), men når pKs= -log(Ks), hvad er Ks så lig med? jeg har skrevet det som Ks=-10^pKs. er det forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2007 af lottefar (Slettet)

ja du skal jo have Ka=10^(-pKa). Derudover er Ka enhedsløs.

Skriv et svar til: Hjælp til koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.