Kemi
partialtryk
14. oktober 2007 af
ullabulla8 (Slettet)
Jeg kan ikke rigtig se hvordan jeg skal lave denne opgave:
c)I den vandige opløsning er den formelle cyanidkoncentration c(HCN)=0,10 M, og pH er reguleret til 8,50. Beregn partialtrykket, p(HCN) i systemet.
HCN(aq) + H2O(l) ? CN^-(aq) + H3O^+ (aq)
---
Har lavet nogle opgaver forinden, men tror ikke man skal bruge de resultater i denne opgave.
-Tina:)
c)I den vandige opløsning er den formelle cyanidkoncentration c(HCN)=0,10 M, og pH er reguleret til 8,50. Beregn partialtrykket, p(HCN) i systemet.
HCN(aq) + H2O(l) ? CN^-(aq) + H3O^+ (aq)
---
Har lavet nogle opgaver forinden, men tror ikke man skal bruge de resultater i denne opgave.
-Tina:)
Svar #1
14. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)
HCN er en svag syre. Slå dens pKa op i din databog og beregn koncentrationen af [HCN], når du tager hensyn til ligevægten HCN + H2O <-> H3O+ + CN-
Herefter beregner du trykket v.h.a. Henry's konstant. Slå formel og konstant op i din bog, da der findes et hav af formler og konstanter, afhængig af, hvordan Henry defineres. Din bog gør muligvis brug af følgende: P = K*C, hvor P er tryk i bar, atm Pa og C er koncentrationen i mol/l, me pas på, intet er givet med Henry!
Herefter beregner du trykket v.h.a. Henry's konstant. Slå formel og konstant op i din bog, da der findes et hav af formler og konstanter, afhængig af, hvordan Henry defineres. Din bog gør muligvis brug af følgende: P = K*C, hvor P er tryk i bar, atm Pa og C er koncentrationen i mol/l, me pas på, intet er givet med Henry!
Skriv et svar til: partialtryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
