Matematik

x

17. oktober 2007 af thelife (Slettet)
hej

der står i min opg at


f(x)= -2^2 - 0,5x - 3 og

g(x)=4,2x-5

bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g


skal man lave en sæleben hvor man putter tallene ind i x

er det sådan de mener det

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, start med at løse ligningen
-2^2 - 0,5x - 3 = 4,2x-5

Svar #2
17. oktober 2007 af thelife (Slettet)

-2^2 - 4,2x - 0,5x - 3 + 5

-2^2 - 4,7x - 2


er det sådan du mener ligningen skal se ud

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2007 af peberdelfinen (Slettet)

#2
Det du har skrevet, er ikke en ligning. en ligning indeholder et lighedstegn, så ligningen ser ud som #1 skriver den.


Svar #4
17. oktober 2007 af thelife (Slettet)

jamen skal man ikke læg xkerne sammn og tallene sammen

Svar #5
17. oktober 2007 af thelife (Slettet)

i venstre side

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Du har vel glemt et x i #0?
Udover det manglende lighedstegn i #2, er der en fortegnsfejl

-2x^2 - 0,5x - 3 = 4,2x-5

-2x^2 - 4,7x + 2 = 0

Svar #7
17. oktober 2007 af thelife (Slettet)

ok tak

skal jeg så nu finde toopunktet udfra denne funktion -2x^2 - 4,7x + 2 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, du skal løse ligningen som jeg skrev i #1.

Svar #9
18. oktober 2007 af thelife (Slettet)

men ligningen er jo færdig er den ike

er det ikke den her -2x^2 - 4,7x + 2 = 0

altså skal jeg finde rødderne ud fra denne ligning

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, det hedder at løse ligningen.

Svar #11
19. oktober 2007 af thelife (Slettet)

jeg prøver at finde rødderne til ligningen men for det, ikke samme resultatet som solve

jeg for på lommeregneren


(4,7 + sqrt(6,09)/(2*2)=5,31695

(4,7 - sqrt(6,09)/(2*2)=3,38305

hvad er det jeg gør forkert

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Diskriminanten er forkert. Du laver en fortegnsfejl, når du glemmer at a=-2 og ikke a=2. Diskriminanten bliver d=38,09.

Svar #13
19. oktober 2007 af thelife (Slettet)

nå ja jeg fik de 38,09

men stadig der kommer ik den rigtig resultat

(4,7 + sqrt(38,09)/(-2*2)=6,24293

stadig forkert resultat

hvad har jeg gjort forkert

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. oktober 2007 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=410282

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

#13
Du mangler en slut-parentes om tælleren. Og så har du glemt minusset i nævneren i din indtastning.

Skriv et svar til: x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.