Kemi

fortynding?

17. oktober 2007 af Jas87 (Slettet)
hej,

ved i hvordan man kan fortyde en 0,1 M saltsyre til en 0,001 M ?

skal man tilføje 1000 ml vand?

på forhånd mange tak!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

det kommer da helt an på volumen af 0,1M saltsyre...

Svar #2
17. oktober 2007 af Jas87 (Slettet)

volumen af saltsyre er 100 ml..

ud fra 0,1 M saltsyre skal fremstilles 100 ml 0,001 M saltsyre...
håber du kan hjælp :P

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

n(HCl/0,001M)=0,1L*0,001M=0,0001mol
Hermed kender du nu stofmængden af HCl i de 100mL, hermed kan du nu beregne volumen af 0,1M, der skal i denne opløsning
V(HCl/0,1M)=0,0001mol/0,1M=1/1000L=1mL
Dvs. udtag 1mL af 0,1M HCl og put dette i en 100mL målekolbe, hvormed der herefter fyldes op til stregen med demineraliseret vand.

(der findes angiveligt en hurtigere måde (der er det forholdet mellem de 2 koncentrationer, der er afgørende) men denne er måske den mest forståelige...

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2007 af mathon

V2*c2 = V1*c1


V2*0,001*mol/L = 0,1*L*0,1*mol/L, hvoraf

V2 = 0,01*mol/(0,001*mol/L) = 10 L

Svar #5
17. oktober 2007 af Jas87 (Slettet)

okay..
den første metode er rigtig god forklaret og er forståelig.. så den holder jeg mig til :P

siger mange tak for din hjælp

Skriv et svar til: fortynding?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.