Kemi

Reaktionskinetik

17. oktober 2007 af Bellisima (Slettet)
Hej alle

Jeg har problemer med en opgave i kemi vedrørende reaktionskinetik:

I en opløsning af Cl2 og H2S vand er koncentrationerne af hvert af de to stoffer fra starten 0,00050 M.

Stofferne reagerer ifølge reaktionsskemaet:

Cl2(aq)+H2S(aq)-->S(s)+2HCl(aq)

Ved den pågældende temperatur tager det 953 minutter at bringe koncentrationerne af de to stoffer ned på 0,00025 M.
Reaktionen er af andenorden.

a) Bestem reaktionens hastighedskonstant ved den pågældende temperatur.

b) Beregn reaktionshastigheden på det tidspunkt, hvor koncentrationeren af de to stoffer er faldet til 0,000125M?

c) Hvor lang tid er der gået fra reaktionens start, til koncentrationerne er faldet til 0,000125M?

Nogen der har en ide hvordan jeg skal løse denne opagave..?

På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

For en 2. ordensreaktion med reaktionen

A + B -> C

er reaktionshastigheden givet ved:

v = dC/dt = -dA/dt = k*A*B

Da A=B kan dette skrives som:

-dA/dt = k*A^2

Hvis du løser denne lignng får du

-kt = 1/A - 1/A0

hvor A0 er begyndelseskoncentrationen.

Løs nu ligningen, når A=0,5*A0 (koncentrationen halveres) og t= 953 min, så finder du k.

Spm. b.

Når du kender k, indsættes denne i ligningen, hvorefetr du finder t ved den nye koncentration.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Undskyld. ligningen er kt = 1/A - 1/A0 (ikke -kt)

Svar #3
18. oktober 2007 af Bellisima (Slettet)

mange tak..

har faktisk selv løst dem på samme måde så håber det er rigtigt,
men hvad er det jeg skal finde i spørgsmål c og hvordan skal jeg finde det..?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

kt = 1/A - 1/A0

k kender du
A0 = 0,0005
A = 0,000125

Løs nu for t

Svar #5
18. oktober 2007 af Bellisima (Slettet)

mange mange tak kemisjover..jeg har forstået det.. nu ka jeg regne resten af opgaverne alene om reaktionskinetik

har du tid til at hjælpe mig med en kemiopagave vedrørende kemisk ligevægt..? jeg opretter et nyt indlæg..

Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.