Matematik
Beregning af koordinater
18. oktober 2007 af
main_b (Slettet)
I firkant ABCD er A(6,2), AB-vektor=v-vektor, BC-vektor=v-tværvektor og CD-vektor=v-tværvektor - 2*v-vektor.
Opgaven er så at bestemme korrdinaterne til B,C og D?
Nogen der kan hjælpe mig med et lille hint?
Opgaven er så at bestemme korrdinaterne til B,C og D?
Nogen der kan hjælpe mig med et lille hint?
Svar #3
19. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)
Lad AB være en vektor med begyndelsespunkt A(6,2) og slutpunkt B(a_1,a_2). Hermed fås:
AB = (a_1-6,a_2-2) = (3,3)
Dvs.
a_1-6 = 3 <=> a_1 = 9
a_2-2 = 3 <=> a_2 = 5
Altså er koordinatsættet til B (9,5).
BC = (-(a_2-2),a_1-6) = (2-a_2,a_1-6)
CD = (2-a_2,a_1-6) - 2·(a_1-6,a_2-2) = (14-a_2-2·a_1,a_1-2·a_2-2)
Indsæt a_1 og a_2, så du får koordinatsættene til BC og CD.
Herudfra kan du finde koordinaterne til C og D. Hvis det er for svært, så prøv at tegne situationen ud fra koordinaterne til vektorerne AB, BC og CD.
AB = (a_1-6,a_2-2) = (3,3)
Dvs.
a_1-6 = 3 <=> a_1 = 9
a_2-2 = 3 <=> a_2 = 5
Altså er koordinatsættet til B (9,5).
BC = (-(a_2-2),a_1-6) = (2-a_2,a_1-6)
CD = (2-a_2,a_1-6) - 2·(a_1-6,a_2-2) = (14-a_2-2·a_1,a_1-2·a_2-2)
Indsæt a_1 og a_2, så du får koordinatsættene til BC og CD.
Herudfra kan du finde koordinaterne til C og D. Hvis det er for svært, så prøv at tegne situationen ud fra koordinaterne til vektorerne AB, BC og CD.
Svar #4
19. oktober 2007 af main_b (Slettet)
Tusind tak for hurtigt svar. Det ligner bestemt noget, jeg kan bruge. Men er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal forstå a_1 og a_2. Har ikke set den skrivemåde før.
Men mange tak
Men mange tak
Svar #5
21. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)
#4
_ kan bruges til at indikere indeks, dvs. nedsænket symbol eller sagt med andre ord: symbolet skrevet i subscript.
^ kan bruges til at indikere potens, dvs. opløftet symbol eller sagt med andre ord: symbolet skrevet i superscript.
Se evt.
https://www.studieportalen.dk/Subjects/wiki.aspx?id=143
eller
http://en.wikipedia.org/wiki/Superscript
_ kan bruges til at indikere indeks, dvs. nedsænket symbol eller sagt med andre ord: symbolet skrevet i subscript.
^ kan bruges til at indikere potens, dvs. opløftet symbol eller sagt med andre ord: symbolet skrevet i superscript.
Se evt.
https://www.studieportalen.dk/Subjects/wiki.aspx?id=143
eller
http://en.wikipedia.org/wiki/Superscript
Skriv et svar til: Beregning af koordinater
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
