Matematik
Serie for arcsinx
20. oktober 2007 af
math-freak++ (Slettet)
Jeg skal udlede en uendelig serie for den inverse funktion af sinus. Jeg ved at sinx = sum(n=0 til oo) x^(2n+1)/(2n+1)!, men jeg ved ikke hvordan jeg udleder den inverse..
Svar #1
20. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Brug: arcsin(x)=integr(dx/(sqr(1-x^2))=x+1/2*x^3/3+1/2*3/4*x^5/5+1/2*3/4*
5/6*x^7/7+...
brug også at d(arcsin(x))/dx = (1-x^2)^(-1/2), der kan rækkeudvikles
5/6*x^7/7+...
brug også at d(arcsin(x))/dx = (1-x^2)^(-1/2), der kan rækkeudvikles
Svar #2
20. oktober 2007 af Euler (Slettet)
Jeg går ud fra, at du mener sinx = sum(n=0 til oo) (-1)^n * x^(2n+1)/(2n+1)!, og ikke sinx = sum(n=0 til oo) x^(2n+1)/(2n+1)!.
Vi har, at arcsinx = S(0;x) 1/(1-t^2)^0,5 dt. Lad p = -0,5 i de binomiale serier:
I: (1-t)^(-0,5) = SUM(n=0;oo) t^n * [PRODUKT(n=0;oo) (2n-1)] / (n! * 2^n).
II: (1-t^2)^(-0,5) = SUM(n=0;oo) t^(2n) * [PRODUKT(n=0;oo) (2n-1)] / (n! * 2^n).
Hermed er arcsinx
= S(0;x) SUM(n=0;oo) t^(2n) * [PRODUKT(n=0;oo) (2n-1)] / (n! * 2^n)
= [SUM(n=0;oo) t^(2n+1) * [PRODUKT(n=0;oo) (2n-1)] / ((2n+1) * n! * 2^n) ] (0 til x)
= SUM(n=0;oo) x^(2n) * [PRODUKT(n=0;oo) (2n-1)] / (n! * 2^n).
Vi har, at arcsinx = S(0;x) 1/(1-t^2)^0,5 dt. Lad p = -0,5 i de binomiale serier:
I: (1-t)^(-0,5) = SUM(n=0;oo) t^n * [PRODUKT(n=0;oo) (2n-1)] / (n! * 2^n).
II: (1-t^2)^(-0,5) = SUM(n=0;oo) t^(2n) * [PRODUKT(n=0;oo) (2n-1)] / (n! * 2^n).
Hermed er arcsinx
= S(0;x) SUM(n=0;oo) t^(2n) * [PRODUKT(n=0;oo) (2n-1)] / (n! * 2^n)
= [SUM(n=0;oo) t^(2n+1) * [PRODUKT(n=0;oo) (2n-1)] / ((2n+1) * n! * 2^n) ] (0 til x)
= SUM(n=0;oo) x^(2n) * [PRODUKT(n=0;oo) (2n-1)] / (n! * 2^n).
Svar #3
20. oktober 2007 af math-freak++ (Slettet)
Nice! Den skulle også gi'
arcsinx = SUM(n=0;oo) x^(2n) * [PRODUKT(n=0;oo) (2n-1)] / (n! * 2^n).
arcsinx = SUM(n=0;oo) x^(2n) * [PRODUKT(n=0;oo) (2n-1)] / (n! * 2^n).
Skriv et svar til: Serie for arcsinx
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
