Matematik

Ligning

20. oktober 2007 af MP7 (Slettet)
Hvordan løses dette: x^3 - 2x = 3 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)

Sæt x uden for parentes på venstre side af lighedstegnet og brug nulreglen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2007 af Esbenps

Nulreglen er ikke en mulighed her, så vidt jeg kan se. Jeg ville bruge en lommeregner til at finde løsningen...

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2007 af peter lind

Gæt en løsning. Hvis der er en heltalsløsning, vil den gå op i konstantleddet, så prøv om x = +-1 eller x =+-3 er løsninger. Bagefter kan du forkorte x-rod ud, hvorefter du har en andengrads ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2007 af Esbenps

#3
Løsningen er ikke heltallig; derfor jeg foreslog en lommeregner til formålet...

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2007 af Benjamin. (Slettet)

#2 Det er rigtigt - jeg så mig blind på opgaven (dvs. læste den for overfladisk). Jeg så ikke at højresiden var 3, men troede den var 0.

#0 Du kan bruge en lommeregner, som det er blevet foreslået.
Hvis du har lært om løsning af tredjegradsligninger, kunne du prøve at se på den generelle løsning til en tredjegradsligning, men da tredjegradsligningen netop har den form, som den har, kan du bruge Cardanos formel:

Givet er en tredjegradsligning:

Løsningen (Cardanos formel):

Svar #6
21. oktober 2007 af MP7 (Slettet)

Mange tak for hjælpen til alle;)

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.