Kemi

HJÆLP!

21. oktober 2007 af Sahrah (Slettet)

Er der negen der kan hjælp mig med den her opgave? tak..


Som led i en hospitalsbehandling får en person indspøjtet 68,0 mg penicillin i blodet. Hver halvt time efter indsprøjtningen tages en blodprøve, hvori koncentrationen, c, af penicillin i blodet måles. c angiver µg penicillin / mL blod. Nogle af måleresultaterne fremgår af skemaet.

t / timer 0,5 1 1,5 2 2,5 3
c / µ/mL 8,27 4,14 2,07


a) Vis, at pencillinets nedbrydning foregår med konstant halveringstid, og angiv en værdi for halveringstiden.

Penicillinet fordeler sig efter indsprøjtningen meget hurtigt i legemets totale blodvolumen.

b)beregn koncentrationen, c0, umiddelbart efter indsprøjtningen.

c)Beregn personens totale blodvolumen.

d)Beregn hastighedskonstanten for penicillinets nedbrydningsreaktion. A

e)Udfyld de manglende felter i skemaet. A

Svar #1
21. oktober 2007 af Sahrah (Slettet)

Skemaet ser sådan ud:

t / timer o,5 1,00 1,50 2,00 2,50 3,00
c / µ/mL 8,27 4,14 2,07

Svar #2
21. oktober 2007 af Sahrah (Slettet)

t / timer o,5---1,00---1,50---2,00---2,50---3,00
c / µ/mL ---8,27--- ---4,14--- ---2,07

Svar #3
21. oktober 2007 af Sahrah (Slettet)

Her ser skemaet bedre ud

t / timer o,5---1,00---1,50---2,00---2,50---3,00
c / µ/mL tom---8,27---tom ---4,14---tom ---2,07

Svar #4
21. oktober 2007 af Sahrah (Slettet)

Altså opgaven ser således ud:

Som led i en hospitalsbehandling får en person indspøjtet 68,0 mg penicillin i blodet. Hver halvt time efter indsprøjtningen tages en blodprøve, hvori koncentrationen, c, af penicillin i blodet måles. c angiver µg penicillin / mL blod. Nogle af måleresultaterne fremgår af skemaet.

t / timer o,5---1,00---1,50---2,00---2,50---3,00
c / µ/mL tom---8,27---tom ---4,14---tom ---2,07


a) Vis, at pencillinets nedbrydning foregår med konstant halveringstid, og angiv en værdi for halveringstiden.

Penicillinet fordeler sig efter indsprøjtningen meget hurtigt i legemets totale blodvolumen.

b)beregn koncentrationen, c0, umiddelbart efter indsprøjtningen.

c)Beregn personens totale blodvolumen.

d)Beregn hastighedskonstanten for penicillinets nedbrydningsreaktion. A

e)Udfyld de manglende felter i skemaet. A




Brugbart svar (1)

Svar #5
21. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis hastigheden er konstant, så gælder følgende:

v = dc/dt = -k

Hermed skal et plot af c mod t være lineær (en ret linie på alm mm papir).

b)
Find skæringen med y-aksen (t=0), hvorved du får C0

c)
Koncentrationen er c=m/V, hvor m er massen og V er volumen.

d)
Find k i opgave a)


Svar #6
21. oktober 2007 af Sahrah (Slettet)


Hmm v=dc/dt = -k i opg. a
er dc og dt det tal der er i skemaet?

Brugbart svar (1)

Svar #7
21. oktober 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Nej - der er c og t

Afbild c op af Y-aksen og t ud af x-aksen. Hælningen (dy/dx) på grafen bliver dermed hastigheden dc/dt.

Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.