Kemi
HJÆLP!
21. oktober 2007 af
Sahrah (Slettet)
HeeY..
Er der en der kan hjælp mig med det her opgaver? tak..
Opg. 3.50
Reaktionen:
2H2(g) + 2NO(g) ? 2H2O(g) + N2(g)
har hastighedsudtrykket
v = k • [H2] • [NO]2
a) Angiv reaktionsordenen med hensyn til H2.
b) Angiv reaktionsordenen med hensyn til NO.
c) Angiv den totale reaktionsorden.
d) Hvilken enhed har hastighedskonstanten, k?
Ved et eksperiment har man blandet H2(g) og NO(g) i en beholder og derpå opvarmet beholderen til en temperatur, hvor reaktionen kan forløbe med en målbar hastighed. Temperaturen fastholdes under reaktionsforløbet.
e) Vil trykket i beholderen stige eller falde under reaktionen? Begrund svaret.
På grundlag af trykmålinger har man beregnet den aktuelle koncentration af H2 til forskellige tider efter reaktionens start. Resultaterne fremgår af skemaet, hvor endvidere begyndelseskoncentrationen af NO er angivet.
t / s ------- 0
[H2] / M ---- 0,0200---0,0180---0,0158---0,0136---0,0114
[NO]/ M ----- 0,0400
f) Udfyld felterne i skemaet, hvad angår de fire manglende koncentrationer af NO.
Reaktionshastigheden ved reaktionens start er målt til 8,22 • 10-6 M / s
g) Beregn hastighedskonstanten.
h) Beregn reaktionshastigheden, når [H2] er faldet til 0,0100 M.
Kemisk ligevægt
Opg. 3.1
Vi ser reaktionen:
Fe3+(aq) + 4Cl-(aq) <--> FeCl4-(aq)
a) Opskriv reaktionsbrøken for reaktionen.
I en vandig opløsning eksisterer ligevægten:
Fe3+(aq) + 4Cl-(aq) ? FeCl4-(aq)
Ved en given temperatur findes følgende aktuelle koncentrationer af de ioner i ligevægt i opløsningen:
[Fe3+] = 0,352 M
[Cl-] = 0,504 M
FeCl4-] = 0,00261 M
b) Beregn en værdi for ligevægtskonstanten ved den pågældende temperatur.
c) Vil koncentrationen af FeCl4- blive større eller mindre, hvis der sættes saltsyre til opløsningen?
Opg. 3.2
En vandig opløsning af HF kaldes flussyre.
I en sådan opløsning hersker ligevægten:
HF(aq) + H2O ? F-(aq) + H3O+(aq)
a) Opskrive reaktionsbrøken for reaktionen.
Ved 25 °C bestemmer man følgende ligevægtskoncentrationer i opløsningen:
[HF] = 0,114 M
[F-] = 0,0063 M
[H3O+] = 0,0063 M
b) Beregn en værdi for ligevægtskonstanten ved 25°C.
c) Hvorledes vil ligevægten forskydes ved fortynding af opløsningen?
Er der en der kan hjælp mig med det her opgaver? tak..
Opg. 3.50
Reaktionen:
2H2(g) + 2NO(g) ? 2H2O(g) + N2(g)
har hastighedsudtrykket
v = k • [H2] • [NO]2
a) Angiv reaktionsordenen med hensyn til H2.
b) Angiv reaktionsordenen med hensyn til NO.
c) Angiv den totale reaktionsorden.
d) Hvilken enhed har hastighedskonstanten, k?
Ved et eksperiment har man blandet H2(g) og NO(g) i en beholder og derpå opvarmet beholderen til en temperatur, hvor reaktionen kan forløbe med en målbar hastighed. Temperaturen fastholdes under reaktionsforløbet.
e) Vil trykket i beholderen stige eller falde under reaktionen? Begrund svaret.
På grundlag af trykmålinger har man beregnet den aktuelle koncentration af H2 til forskellige tider efter reaktionens start. Resultaterne fremgår af skemaet, hvor endvidere begyndelseskoncentrationen af NO er angivet.
t / s ------- 0
[H2] / M ---- 0,0200---0,0180---0,0158---0,0136---0,0114
[NO]/ M ----- 0,0400
f) Udfyld felterne i skemaet, hvad angår de fire manglende koncentrationer af NO.
Reaktionshastigheden ved reaktionens start er målt til 8,22 • 10-6 M / s
g) Beregn hastighedskonstanten.
h) Beregn reaktionshastigheden, når [H2] er faldet til 0,0100 M.
Kemisk ligevægt
Opg. 3.1
Vi ser reaktionen:
Fe3+(aq) + 4Cl-(aq) <--> FeCl4-(aq)
a) Opskriv reaktionsbrøken for reaktionen.
I en vandig opløsning eksisterer ligevægten:
Fe3+(aq) + 4Cl-(aq) ? FeCl4-(aq)
Ved en given temperatur findes følgende aktuelle koncentrationer af de ioner i ligevægt i opløsningen:
[Fe3+] = 0,352 M
[Cl-] = 0,504 M
FeCl4-] = 0,00261 M
b) Beregn en værdi for ligevægtskonstanten ved den pågældende temperatur.
c) Vil koncentrationen af FeCl4- blive større eller mindre, hvis der sættes saltsyre til opløsningen?
Opg. 3.2
En vandig opløsning af HF kaldes flussyre.
I en sådan opløsning hersker ligevægten:
HF(aq) + H2O ? F-(aq) + H3O+(aq)
a) Opskrive reaktionsbrøken for reaktionen.
Ved 25 °C bestemmer man følgende ligevægtskoncentrationer i opløsningen:
[HF] = 0,114 M
[F-] = 0,0063 M
[H3O+] = 0,0063 M
b) Beregn en værdi for ligevægtskonstanten ved 25°C.
c) Hvorledes vil ligevægten forskydes ved fortynding af opløsningen?
Svar #1
21. oktober 2007 af Nullerdoggi (Slettet)
husk at skrive en anden overskrift til en anden gang, så får du nok mere hjælp :=)
Svar #2
21. oktober 2007 af Nullerdoggi (Slettet)
Men har du ikke selv nogle svar ? For så vil jeg godt kigge på det ..
Svar #3
21. oktober 2007 af Sahrah (Slettet)
ahaa.. det ska jeg nok husk.
altså har prøvet at kigge på dem, men synes at de er rigtigt sværet :S
Alt det er blevet gennem gået i klassen mens jeg var ikke i skole i en hell uge.
Skriv et svar til: HJÆLP!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
