Matematik
Sandsynligheds Eksperiment
04. februar 2003 af
SP anonym (Slettet)
Resultatet af et bestemt eksperiment kan beskrives ved en normalfordelt stokastisk variabel X, hvorom der gælder, at P(X er lig med og mindre end 7)=0,15 og P(X er lig med og mindre end 12)=0,80
1) Bestem middelværdien og spredningen for X??
2) Bestem P(x er større eller lig med 9 og x er mindre og lig med 11)??
3)Bestem sandsynligheden for, at resultatet ved 3 uafhængige udførelser af eksperimentet hver gang ligger i intervallet [9;11)?
OK jeg har siddet med denne satans opg i 2 timer nu, og den synes uløselig.
1) Her prøvede jeg denne metode: (7*0,15)+(12*0,8)=10,65
Er dette en korrekt metode? Er middelværdien 10,65
2)Den har jeg et forslag til: Hvis jeg har 2 punkter kan jeg tegne forsøget ind på normalfordelingspapir og løse opgaven, men problemet er hvilke 2 punkter kan jeg bruge??. Kan (7;0,15) og (12;0,8) bruges??
3) Dette spørgsmål forstår jeg ikke..
Håber nogen kan hjælpe
1) Bestem middelværdien og spredningen for X??
2) Bestem P(x er større eller lig med 9 og x er mindre og lig med 11)??
3)Bestem sandsynligheden for, at resultatet ved 3 uafhængige udførelser af eksperimentet hver gang ligger i intervallet [9;11)?
OK jeg har siddet med denne satans opg i 2 timer nu, og den synes uløselig.
1) Her prøvede jeg denne metode: (7*0,15)+(12*0,8)=10,65
Er dette en korrekt metode? Er middelværdien 10,65
2)Den har jeg et forslag til: Hvis jeg har 2 punkter kan jeg tegne forsøget ind på normalfordelingspapir og løse opgaven, men problemet er hvilke 2 punkter kan jeg bruge??. Kan (7;0,15) og (12;0,8) bruges??
3) Dette spørgsmål forstår jeg ikke..
Håber nogen kan hjælpe
Svar #2
09. marts 2004 af Dominik Hasek (Slettet)
Tegn ind på normalfordelingspapir, så bliver det meget nemmere at overskue.
Skriv et svar til: Sandsynligheds Eksperiment
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
