Matematik

Sandsynlighed

22. oktober 2007 af sdj (Slettet)
Hej, har lidt problemer med denne opgave:


Vi kaster en hvis og en sort terning, begge symmetriske. Bestem sandsynligheden for hver af følgende hændelser:

A: den hvide viser mere end den sorte

B: Begge terninger viser mindst 5 øjne

C: Mindst én af terningerne 5 øjne.

D: Den sorte terning viser et ulige antal øjne, den hvide et lige antal øjne.

B vil jeg tro er 1/9 og C vil jeg tro er 1/36. Men er i tvivl omkring de andre. Nogen som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Tæl mulighederne for hver af hændelserne (lav evt. et skema) og divider dette med 36, som er antallet af udfald.

A: 15/36

B: 4/36 = 1/9. Korrekt.

C: 20/36 = 5/9. Forkert.

D: 9/36 = 1/4.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

jeg går ud fra at BEGGE terninger er d6'er


C: Mindst én af terningerne (har??) 5 øjne.


Chancen for hvid terning at få 5 = 1/6, for den sorte er det også 1/6.

UD fra min inutiation ville jeg lægge procenterne sammen, dvs. 1/3 chance for at slå mindst en 5'er


D: Den sorte terning viser et ulige antal øjne, den hvide et lige antal øjne.

ulige tal: 1, 3, 5
lige tal: 2, 4, 6

3^2=9 muligheder.

der er 6^2 =36 kombinationer i alt.

9/36 = 1/4 = 25% chance.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

#1 kan du forklare hvordan du fandt frem til tallet i opgave A og C?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

har fundet ud af A.

når den sorte er 1, så kan hvid være 2, 3, 4, 5,6 = 5
når den sorte er 2, kan den hvide være 3,4,5,6=4
-----------------3||------------------ 4, 5, 6 = 3
-----------------4||------------------ 5, 6 = 2
-----------------5||------------------ 6 = 1


1+2+3+4+5 = 15

15/36 :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, alle opgaverne kan - som jeg skrev - løses ved at tælle.

C:
5 5
5 6
6 5
6 6

Det er 4.

Svar #6
22. oktober 2007 af sdj (Slettet)

Tunsind tak for hjælpen begge :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

til sfj:

kan du ikke omformulere opgave c "C: Mindst én af terningerne 5 øjne."

Jeg forstår virkelig ikke hvad der bliver spurgt om. Det er meget utvetydigt, og med henblik på svar #5, så må jeg have forstået spørgsmålet helt forkert.


Svar #8
29. oktober 2007 af sdj (Slettet)

Jeg har skrevet det af, som det står i opgaven. Så tror bare du skal læse det igen ;)

Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.