Matematik

ligning

22. oktober 2007 af nihal (Slettet)
kan i hjælpe med løse den her ligning?
e^4x+e^2x+1=4


e= 2,718281828

på forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2007 af volcom1

tag ln på begge sider så du har udtrykket:

4x+2x+ln(1)=ln(4) og så skulle du kunne tage den derfra

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Dette er en såkaldt skjult andengradsligning, sæt t=e^(2x), hvormed:
e^4x+e^2x+1=4 => t^2+t+1=4
Løs denne andengradsligning med hensyn til t... Når dette er gjort, indsætter de de(n) fudne t-værdi(er) ind i t=e^(2x), for herefter at isolere x.


Svar #3
22. oktober 2007 af nihal (Slettet)

hvad med hvis jeg skal løse den i hånden?

Svar #4
22. oktober 2007 af nihal (Slettet)

jeg nået der til. jeg kan ikke lige isolere x et

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

tja, du kan aflevere et eksakt svar, men hvilke løsninger har du til andengradsligngen med t?(helst helt eksaktet, dvs brøker osv)

Svar #6
22. oktober 2007 af nihal (Slettet)

rødderne er -3 og 1

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

er de nu også løsninger til ligningen: t^2+t+1=4 ?
Iså fald, så er vi uenige om rødderne...

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.