Matematik

Hjælp til en ligning

22. oktober 2007 af kim19 (Slettet)
Jeg har brug for hjælp til a komme igang med denne ligning med to ubekendte. Jeg ved jeg skal finde samme x

ligningerne er:

13x+11y=36
11x+13y=12

hvordan kommer jeg igang.

kan nemlig ik finde sammen x ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Benyt lige store koefficienters metode. Dvs. du skal have det samme tal foran x i de to ligninger.
Gang den øverste ligning med 11 og den nederste med 13. Når du derefter trækker de to ligninger fra hinanden, vil den ene ubekendte gå væk.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2007 af mathon

I: 13x+11y=36
II: 11x+13y=12

I ganges med 13 og II ganges med 11

III: 169x+143y=468
IV: 121x+143y=132

træk IV fra III

48x = 336
x = 336/48 = 7, som indsat i I
giver

13*7+11y=36

11y = -55
y = -55/11 = -5

kontrol:
I: 13*7+11(-5) = 36

II: 11*7+13*(-5) = 12


Svar #3
22. oktober 2007 af kim19 (Slettet)

Mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2007 af mathon

lær dig Cramers regel:
se
http://www.peecee.dk/index.php?id=72382

Skriv et svar til: Hjælp til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.