Historie
HVad betyder lighedsmageri
23. oktober 2007 af
andersbm (Slettet)
Nogen der ved hvad lighedsmageri betyder i en ideologisk/politisk sammenhæng...Da lenin beskyldte socialdemokratiet for lighedsmageri..
Svar #1
23. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Kapitalismen er udnyttelse af arbejderen, her er der sat lighedstegne mellem de to begreber
Socialisme er at alle deler lige af produktionsapparatet, her er der sat lighedstegn mellem socialisme og det at dele lige
kapitalisme=udnyttelse
socialisme=ligedeling
Det er eksempler på lighedsmageri, altså en forenkling af begrebernes forhold til hinanden.
"Han er en værre kapitalist", siger man om en person, der har mange penge.
Socialisme er at alle deler lige af produktionsapparatet, her er der sat lighedstegn mellem socialisme og det at dele lige
kapitalisme=udnyttelse
socialisme=ligedeling
Det er eksempler på lighedsmageri, altså en forenkling af begrebernes forhold til hinanden.
"Han er en værre kapitalist", siger man om en person, der har mange penge.
Skriv et svar til: HVad betyder lighedsmageri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
