Matematik
Er der nogen der kan hjælpe mig?
23. oktober 2007 af
annemone (Slettet)
Hejsa.... er der nogen der med fine udregninger kan vise mig hvordan jeg regner dete ud?
5x-(2-3x)+7+(3x-8)
___________________= 3
(x+2)
jeg er så lost... matematik kører bare ik i mit hovede.
Mvh Annemone
5x-(2-3x)+7+(3x-8)
___________________= 3
(x+2)
jeg er så lost... matematik kører bare ik i mit hovede.
Mvh Annemone
Svar #1
23. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)
Start med at fjerne parenteserne, og forkort så tælleren (simpel regne sammen), og begynd så at isoler :D
(Hint: Gang nævneren over på den anden side!)
(Hint: Gang nævneren over på den anden side!)
Svar #2
23. oktober 2007 af annemone (Slettet)
Takker...men jeg fatter stadig minus.... har ik prøver den type ligning før :-(
Svar #3
23. oktober 2007 af KristofferFage (Slettet)
Nu går jeg ud fra at der er en brøkstreg i midten, som jeg her vælger at illustrere vha. "/"..
(5x-(2-3x)+7+(3x-8))/(x+2)=3 Fjerner paranteserne:
(5x-2+3x+7+3x-8)/(x+2)=3 De resterende er der bare for overskuelighed :D Når der står -(2-3x), kunne der ligeså godt have stået: -1(2-3x) = -1*(2-3x)=-2+3x. (Minus gange minus giver +).. Når du så har:
5x-2+3x+7+3x-8, kan du jo begynde at forkorte den, da du har plusser og minusser af samme enhed :) Prøv derefter at isolere x.
(5x-(2-3x)+7+(3x-8))/(x+2)=3 Fjerner paranteserne:
(5x-2+3x+7+3x-8)/(x+2)=3 De resterende er der bare for overskuelighed :D Når der står -(2-3x), kunne der ligeså godt have stået: -1(2-3x) = -1*(2-3x)=-2+3x. (Minus gange minus giver +).. Når du så har:
5x-2+3x+7+3x-8, kan du jo begynde at forkorte den, da du har plusser og minusser af samme enhed :) Prøv derefter at isolere x.
Skriv et svar til: Er der nogen der kan hjælpe mig?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
