Fysik

E1 og atomets grundtilstand

24. oktober 2007 af senadw124 (Slettet)
A) Beregn bølgelængden af den foton som udsendes ved overgand E2 til grundtilstanden.

B) Lys med bølgelængderne 254 nm og 314nm, 461 nm og 683 nm sendes gennem en gas af stoffet. Hvilke af disse bølgelængder vil kunne absoberes?

Hvordan griber jeg denne opgave an?
på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2007 af LouiseWa (Slettet)

Hehe , den skal jeg også aflevere i morgen. Du skal nruges formlen En-em=(h*c)/lambda Dvs at E2-E1=h*c/lambda * 1,602*10^-19 (Bliver eV lavet om til J, så enheden til sidst bliver m) Dette er opgave A.
I b gør du det på samme måde, du skal bare finde bølgelængden mellem alle afstande.
Altså E1->E3, E1->E4 osv ..
Forstår du ?

Svar #2
24. oktober 2007 af senadw124 (Slettet)

Så resultatet på den første bliver 4,14 * 10^-26(enheden), eller?

Svar #3
24. oktober 2007 af senadw124 (Slettet)

Du må altså være lidt mere konkret og præcis louise, det går ikk det der. :D

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2007 af LouiseWa (Slettet)

Gider sku da ik regne opgaven ud for dig :D
Altså jeg har jo lavet det ...

Nej , det er ik rigtigt .. Du skal jo isolere lambda.
Så formlen kommer til at se sådan her ud : lambda = (h*c)/((En-Em)*1,602*10^-19 ..Det skulle gerne bliver noget med *10^-7 .. Så bliver enheden meter, der kan du så gange det med 10^-9 så det bliver nm.

Svar #5
24. oktober 2007 af senadw124 (Slettet)

kan du ikk give mig din msn, så er det lidt lettere? :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2007 af LouiseWa (Slettet)

Arg , du er krævende :P
Men så kan alle jo se den ?

Svar #7
24. oktober 2007 af senadw124 (Slettet)

bare send den til min mail

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2007 af LouiseWa (Slettet)

Så tag den dog her :P
[email protected]

Svar #9
24. oktober 2007 af senadw124 (Slettet)

tilføj nu bare mig
[email protected]

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2007 af LouiseWa (Slettet)

Sådan !
Hidsigprop...

Skriv et svar til: E1 og atomets grundtilstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.