Matematik
haster
24. oktober 2007 af
halden (Slettet)
hej har fået en opg, som jeg har svært ved, kan i hjælpe mig:
en potens funktion er givet Y=4x^3
a) hvor mange procent vokser y med, hvis x vokser med 15 %, Og hvis x vokser medd 25 %, Og hvis x fordobles?
b) hvor mange procent falder y med, hvis x falder med 4 % og hvis x falder med 37 %
c) hvor mange procent skal x reduceres med, hvis y reduceres med 10 % Og hvis y skal reduceres med 25 % Og hvis y halveres..
Håber i kan hjælpe mig.
en potens funktion er givet Y=4x^3
a) hvor mange procent vokser y med, hvis x vokser med 15 %, Og hvis x vokser medd 25 %, Og hvis x fordobles?
b) hvor mange procent falder y med, hvis x falder med 4 % og hvis x falder med 37 %
c) hvor mange procent skal x reduceres med, hvis y reduceres med 10 % Og hvis y skal reduceres med 25 % Og hvis y halveres..
Håber i kan hjælpe mig.
Svar #1
24. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Jeg kan tage den første for dig, så burde du have idéen i det, og så kan du tage resten selv.
a_1)
Vi har, at
y(x) = 4x³
Det vil sige, at når x vokser med 15 %, er
y(1,15x) = 4*(1,15x)³ = 4*1,15³*x³ = 1,520875*4*x³ ~ 1,52*y(x)
Altså vokser y med omtrent 52 %.
Jeg kan tage den første for dig, så burde du have idéen i det, og så kan du tage resten selv.
a_1)
Vi har, at
y(x) = 4x³
Det vil sige, at når x vokser med 15 %, er
y(1,15x) = 4*(1,15x)³ = 4*1,15³*x³ = 1,520875*4*x³ ~ 1,52*y(x)
Altså vokser y med omtrent 52 %.
Svar #2
24. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)
Du skal vel bruge vækstreglerne for en potensfunktion.
Definition: For en potensfunktion f(x)=b*x^a gælder, at hvis den uafhængige variabel x bliver ganget med faktor k, bliver den afhængige variabel f(x) ganget med faktor k^a.
Definition: For en potensfunktion f(x)=b*x^a gælder, at hvis den uafhængige variabel x bliver ganget med faktor k, bliver den afhængige variabel f(x) ganget med faktor k^a.
Svar #3
24. oktober 2007 af halden (Slettet)
vil det så sige at når x vokser med 25 procent så bliver det ca. 95 %?
Skriv et svar til: haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
