Matematik
Bestem ligningen hjælp søges til opgave..
24. oktober 2007 af
Mucahida (Slettet)
Linjerne m og n har ligningerne
m: 3x-4y=1
n: 2x+ y/2=7
• Bestem ligningen for den linje, der går gennem skæringspunktet for m og n, og
som er parallel med linjen med ligningen
3x - 6y = 17
m: 3x-4y=1
n: 2x+ y/2=7
• Bestem ligningen for den linje, der går gennem skæringspunktet for m og n, og
som er parallel med linjen med ligningen
3x - 6y = 17
Svar #1
24. oktober 2007 af peter lind
Løs ligningssystemet givet ved ligningerne n og m. Derved får du skæringspunktet. Hvis linjen skal være parallel med 3x - 6y = 17, skal den have samme hældningskvotient som denne. Du har nu hældningen for linjen og et punkt på linjen. Så kan lijens ligning opskrives ud fra en kendt formel.
Skriv et svar til: Bestem ligningen hjælp søges til opgave..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
