LaTeX

Tabel med multirow og multicolumn

25. oktober 2007 af Østjyden (Slettet)
Hej! Jeg er lige begyndt på at lege lidt med laTeX og det går også udemærket - hvis man lige ser bort fra tabeller (og billeder, for den sags skyld).
Jeg har inkluderet pakken {multirow}. Jeg vil gerne lave en tabel der ser sådan ud: http://peecee.dk/?id=74831 , men jeg kan simpelthen ikke få alle "multi"-stederne til at passe. Kan I hjælpe?

Brugbart svar (2)

Svar #1
26. oktober 2007 af sigmund (Slettet)

Se http://www.imf.au.dk/system/latex/bog/ , kapitel 7.

Ellers er det svært at hjælpe, hvis du ikke poster noget kode, man kan arbejde med.

Brugbart svar (2)

Svar #2
26. oktober 2007 af daleif (Slettet)

Den er ikke videre svar at lave, jeg vil dog anbefale at man undlader de lodrette linier (det er saadan professionelle tabelmagere laver deres tabeller). Jeg leger lige lidt med dine data

Brugbart svar (2)

Svar #3
26. oktober 2007 af daleif (Slettet)

Dette er mit forslag, de lodrette linier i dit billede tjener ikke noget i forstaeelsen af data, saa dem har jeg fjernet, hvis de vandrette linier som opdeler din data heller ikke tjerner noget specielt formaal saa boer de ogsaa fjernes.

Mit eksempel er lavet med memoir, hvis man vis have det over i book eller article, saa skal man live loade pakkerne array og tabularx

\documentclass{memoir}
\setlrmarginsandblock{3cm}{*}{1}
\checkandfixthelayout
\begin{document}

\begin{center}
\begin{tabularx}{\linewidth}{X l!\enspace l !\enspace l !\qquad
p{2cm} !\qquad l!\enspace l}
\toprule
Pr\o ver & \multicolumn{3}{l}{Fortyndinger} & Abs. &
\multicolumn{2}{l}{Koncentrationer} \ \cmidrule(r{2em}){2-4}
\cmidrule(r{2em}){5-5}
\cmidrule{6-7}
& mL & mL i & FF & & Fort. mg & Ufort. mg \ & ufort. & alt & & Ca/L & Ca/L\ \midrule
Kontrol & 2 & 200 & 100 & 0,140 & 1,98 & 198 \ \cmidrule{2-7}
& 2 & 200 & 100 & 0,139 & 1,07 & 197 \ \cmidrule{2-7}
& 2 & 200 & 100 & 0,139 & 1,97 & 197 \ & 2 & 200 & 100 & 0,142 & 2,01 & 201 \ \cmidrule{2-7}
& 2 & 200 & 100 & 0,141 & 1,99 & 199 \ Vand & 100 & 100 & 1 & 1,424 & 20,1 & 20,1 \ \cmidrule{2-7}
& 10 & 100 & 100 & 0,211 & 2,98 & 29,8 \ & 5 & 10 & 20 & 0,372 & 5,26 & 105\ \bottomrule
\end{tabularx}
\end{center}


\end{document}

Svar #4
26. oktober 2007 af Østjyden (Slettet)

Jeg er selv nået til en løsning der ser sådan ud:

\begin{tabular}{| c | c c c c | c | c |}
\hline
Prøver & \multicolumn{3}{c|}{Fortyndinger} & Absorbans & \multicolumn{2}{c|}{Koncentrationer} \ &
\multicolumn{1}{c|}{Ml. ufort.} &
\multicolumn{1}{c|}{ml. i alt} &
\multicolumn{1}{c|}{FF}
& &
\multicolumn{1}{c|}{Fort. mg Ca/L.} &
\multicolumn{1}{c|}{Ufort. mg Ca/L} & \hline
Kontrol & 2 & 200 & 1 & 0,140 & målt & målt\& 2 & 200 & 2 & 0,139 & målt & målt\& 2 & 200 & 3 & 0,139 & målt & målt\& 2 & 200 & 4 & 0,142 & målt & målt\& 2 & 200 & 5 & 0,0141 & målt & målt\\\hline
Vand & 100 & 100 & 100 & 1,424 & målt & målt\& 10 & 100 & 10 & 0,211 & målt & målt\& 5 & 100 & 20 & 0,376 & målt & målt\\\hline
\end{tabular}

Brugbart svar (2)

Svar #5
26. oktober 2007 af daleif (Slettet)

Jeg vil stadigvaek anbefale at du gaar bort fra at anvende de lodrette linier.

Desuden giver booktabs' \tobrule, \midrule og \bottomrule paenere linier end \hrule

havde lige glemt booktabs i pakkelisten i mit svar.

Skriv et svar til: Tabel med multirow og multicolumn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.