Fysik
Hastighed og bølger
27. oktober 2007 af
Amarona (Slettet)
Opgaven lyder således:
Elektromagnetiske bølger med en bølgelængde på 2,4 cm sendes mod et klods. Indfaldsvinklen er 27* og brydningsvinklen er 16*.
Bestem hastigheden for bølgen i klodsen.
Jeg har lidt problemer med at løse den, eftersom jeg har lagt mine fysikbøger og -noter oppe i skabet på skolen. Hvis nogen gad at skrive den nødvendige formler, ville jeg være meget taknemmelig!
Elektromagnetiske bølger med en bølgelængde på 2,4 cm sendes mod et klods. Indfaldsvinklen er 27* og brydningsvinklen er 16*.
Bestem hastigheden for bølgen i klodsen.
Jeg har lidt problemer med at løse den, eftersom jeg har lagt mine fysikbøger og -noter oppe i skabet på skolen. Hvis nogen gad at skrive den nødvendige formler, ville jeg være meget taknemmelig!
Svar #1
27. oktober 2007 af peter lind
brydningsforhold n = sin(i)/sin(u), hvor i er indfaldsvinklen og u er den brudte vinkel. Hastigheden er så nedsat med faktoren n.
Svar #2
28. oktober 2007 af Amarona (Slettet)
Ok, så jeg bruger din formel og n = v/c <=> v = n*c, ikke?
Tak for det.
Tak for det.
Skriv et svar til: Hastighed og bølger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
