Kemi
pH
27. oktober 2007 af
kitty_123 (Slettet)
hej,,når man skal regne ph i en (x)M af fx CH3COONa og i NH4Cl, skal man ikke bare gøre flg.:
pH = 14 * log(M)?
og hva med hvis det er (x)M Ba(OH)2, kan man også bruge samme metode?
tak
pH = 14 * log(M)?
og hva med hvis det er (x)M Ba(OH)2, kan man også bruge samme metode?
tak
Svar #2
27. oktober 2007 af Gno (Slettet)
Hvis der er tale om en opløsning af en stærk syre så er det pH=-log(koncentration af syre)
I dit tilfælde med CH3COONa er det imidlertid en opløsning af en base og derfor ville pH-ligningen blive pH= 14-log(konc af base) hvis der er tale om at pkA<pCA.
Ellers skal du benytte pOH=(pkA+pCA)/2, pH=14-pOH, hvis pCA<pKA.
pCA er -log(konc)
pKA er en tabelværdi du slår op for at afgøre om syren/basen er svag/stærk.
I dit tilfælde med CH3COONa er det imidlertid en opløsning af en base og derfor ville pH-ligningen blive pH= 14-log(konc af base) hvis der er tale om at pkA<pCA.
Ellers skal du benytte pOH=(pkA+pCA)/2, pH=14-pOH, hvis pCA<pKA.
pCA er -log(konc)
pKA er en tabelværdi du slår op for at afgøre om syren/basen er svag/stærk.
Skriv et svar til: pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
