Matematik

Trigonometrisk ligning

27. oktober 2007 af Hellwrath-90 (Slettet)
Hej!

JEg sidder med en ligning hvor jeg skal isolere t
.
-r=r*(cos(t)+t*sin(t))

Er der nogle der kan hjælpe mig :)?
Kærlig hilsen BR

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2007 af mathon

-r=r*(cos(t)+t*sin(t))

eller

-1=cos(t)+t*sin(t) og

cos(t)-1 = t*sin(t)

sæt

f(t) = cos(t)-1 og g(t) = t*sin(t)

indtegn f(t) og g(t) på din grafregner

løs f(t) = g(t) med hensyn til x grafisk

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv at løse den grafisk, for r forskellig fra 0 kan du dividere med r.

Svar #3
27. oktober 2007 af Hellwrath-90 (Slettet)

Tak for hjælpen men jeg leder efter en deduktiv løsning. altså en løsning der på en måde kræver grafisk løsning.

Svar #4
27. oktober 2007 af Hellwrath-90 (Slettet)

på ingen måde*

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

f(x)=cos(t)-1, g(t)=t*sin(t), som mathon skriver. For t=0 er f(t)=g(t)

Skriv et svar til: Trigonometrisk ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.