Matematik

Vektor-regning (parallelogram og projektion)

27. oktober 2007 af 2005fcm (Slettet)
Ok efter en efterårsferie i forlængelse af en studietur ligger matematikken nu LANGT væk.
Jeg sidder nu med en matematik-aflevering og føler mig total lost.
Hvis nogle kan give nogle hints til, hvordan de forskellige opgaver kan løses, for eksempel i form af formler, ville jeg være super taknemmelig :D

opg. 624.
Vis at punkterne A(-2,2); B(-1,-2); C(4,1) og D(3,5) udspænder et parallelogram. Find den spidse vinkel mellem diagonalerne.

opg. 649.
Projektionen af a1 (vektortegn over) af a (vektortegn over) og b (vektortegn over) er bestemt ved:
a1 = 1/25 (6 over 8)
Bestem længden af b(vektortegn over), når a prik b=2.

Håber der er nogle der har tid til at give et hint eller to.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

624. Hvis AB=DC er det et parallelogram, medmindre at at alle punkter ligger på samme linje.

649. Den forstår jeg ikke.
Står der "af" foran a1 i starten?
Er (6 over 8) et koordinatsæt?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2007 af mathon

beregn vektorkoordinaterne for
vektor_AB og vektor_CD

undersøg dernæst værdien af determinanten for vektor_AB og vektor_CD
hvad viser det dig?


beregn vektorkoordinaterne for
vektor_BC og vektor_AD

undersøg dernæst værdien af determinanten for vektor_BC og vektor_AD
hvad viser det dig?

diagonal_1 = BD_vektor = BC_vektor + CD_vektor

diagonal_2 = CA_vektor = CD_vektor - AD_vektor



når v er en vinkel mellem BD_vektor og CA_vektor
gælder
cos(v) = BD_vektor*CA_vektor/(|BD||CA|, hvor BD_vektor*CA_vektor er prikproduktet

og v = cos^-1(BD_vektor*CA_vektor/(|BD||CA|)

hvis v er spids, er det den søgte vinkel
hvis v er stump, er den søgte vinkel 180°-v


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2010 af HEJMED (Slettet)

 giv et eksempel på noget, der har form som et parallelogram. 
 - kunne ikke forstå spørgersmålet, kan i så ikke hjælpe mig? ^


Skriv et svar til: Vektor-regning (parallelogram og projektion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.