Matematik
ligning
27. oktober 2007 af
Lone_18 (Slettet)
hej har brug for lidt hjælp
hvis jeg har en linie med ligningen y+3x=1. Hvordan finder jeg så afstanden fra linien til punktet P(5,7)?
hvis jeg har en linie med ligningen y+3x=1. Hvordan finder jeg så afstanden fra linien til punktet P(5,7)?
Svar #1
27. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)
Dertil findes en formel. Afstanden dist(P,l) fra punktet P(x1,y1) til linjen l med ligningen y = ax + b er:
 = \frac{|a \cdot x_1 + b - y_1|}{\sqrt{a^2 +1}}$)
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
